Главна

Со љубов од Русија!

Добредојдовте на сајтот на ОЗАРЕНИЕ

Проект за обучување на руски јазик во основно образование од најрана возраст.
Проектот се реализира во Основното училиште ‘‘Димитар Миладинов‘‘ во Скопје, Република Македонија.

Девиза на проектот :

“Русских слов глубокое течение

Дарит силу песенной строке,

Ах,какое это наслаждение ,

говорить на русском языке.”

Здружението “Озарение” е член на меѓународната организација, за изучување на рускиот јазик EUROLOG, Лондон.

Ozarenie_ru_Diagram

Огромна благодарност на целиот педагошки колектив на училиштето “Димитар Миладинов за помошта, учеството, разбирањето и соработката во остварувањето на сите настани, особено на Директорката на училиштето Лидија Апостолова – Рамос.

Демчик Елена